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On October 25, 2013, the U.S. Department of Energy (DOE) issued a Final Rule establishing a new test 
procedure for TVs after receiving and considering comments from television manufacturers and other 
interested parties. 78 FR 63823. The rule became effective on November 25, 2013, with a required 
compliance date of April 23, 2014. The new test procedure can be found in the Code of Federal 
Regulations at 10 CFR Part 430 Subpart B, Appendix H and should be followed in conjunction with the 
sampling plan located at 10 CFR § 429.25.  

In response to industry questions regarding the final rule, DOE issued draft guidance on February 5, 
2014 and received one comment from the Natural Resources Defense Council (NRDC), in which they 
expressed their support of the guidance.  NRDC further requested DOE consider expanding the scope of 
the guidance to: (1) add additional reporting requirements; and (2) include a discussion of testing TVs 
capable of displaying images in ultra-high definition. The current guidance provides clarity only for issues 
addressed within the existing TV test procedure rule; DOE deems NRDC’s suggestions outside the scope 
of the current guidance.  
 
Q: Appendix H requires the TV be placed in home configuration for several different tests.  Because the 
home configuration is selected from the forced menu, how should manufacturers test TVs that do not 
have a forced menu?  For example, how do you select preset picture settings for a TV that does not 
have a forced menu?  How do you conduct luminance testing for a TV without a forced menu? 
  
A: For a TV without a forced menu, manufacturers should consider the as-shipped configuration to be 
the home configuration whenever Appendix H references the home configuration.  Thus, a TV without a 
forced menu should be in the default as-shipped picture setting for all on mode tests, and luminance 
measurements should be taken in the as-shipped default and as-shipped brightest selectable preset 
picture settings. 
 
Q: Do the requirements of Appendix H section 5.5 regarding the configuration of a special function 
apply to selections within a forced menu?   
 
A: While the TV is in on mode, the most power consumptive configuration must be selected whenever a 
message prompt is displayed requesting the configuration of a special function, including configurations 
selected from a forced menu.  As explained in the note to section 5.5, the sole exception to this is the 
initial selection of the home or retail configuration from the forced menu. 
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